tom van beers 
     seven eleven-toetsenist  ||  ned
biografische gegevens van seven eleven
SEVEN ELEVEN is een door p-funk geïnspireerde formatie die funk en jazz mengen met hiphop. De groep wordt in 1987 opgericht door Bart Verhoeven, Marcel Katee en Edwin Kuipers. Een jaar later verschijnt drummer Hans van den Hurk.

MARCEL KAATEE: gitaar
.. ex-savannah fun brigade
EDWIN KUIPERS: toetsen
.. ex-savannah fun brigade
BART VERHOEVEN: bas
.. ex-savannah fun brigade
HANS VAN DEN HURK: drums
Beginjaren negentig bouwt de groep aan een eigen stevige funkbasis, waarbij funk combineert wordt met jazz en rap. In 1992 wordt rapper Are MC als vast bandlid aangetrokken.

In de volgende jaren groeit zowel de bezetting als de bekendheid van de groep. Camelpop wordt gewonnen en er komt versterking in de vorm van een blazerssectie en een zanger.

In 1996 verschijnt het in eigen beheer opgenomen "The come out", een album geproduceerd door de New Yorkse p-funk gitarist Menace.

ARE MC: raps
U-GENE: zang, keyboards
MARCEL KAATEE: gitaar
EDWIN KUIPERS: toetsen
DODGE: bas
.. pseudo van Bart Verhoeven
HANS VAN DEN HURK: drums

Seven Eleven Horns: MIGUEL BOELENS: altsaxofoon MAURICE SMIT: tenorsaxofoon HIDDO BORN: trombone
Er volgen tal van optreden waarbij ook Menace en zangeres Jewl (= Juliette Brans) aanwezig zijn. In 1997 wordt Jewl definitief de nieuwe zangeres van de groep en neemt de plaats van U-Gene in. Ongeveer tegelijkertijd wordt saxofonist Maurice Smit vervangen door Eike Druck en mede-bandoprichter en toetsenist Edwin Kuipers maakt plaats voor Tom van Beers.

De carriere-ontwikkeling van de groep zet inmiddels gestaag door: de groep verschijnt regelmatig op TV en ook in Duitsland en de Verenigde Staten leert men Seven Eleven kennen. Bassist Dodge komt bovendien met een solo-album.

In 1999 verschijnt de single "Unfunky B.I.T.C.H." waarvoor wordt samengewerkt met Gary Cooper (uit Mudbone) en producer HandieMan Maurice. Oude live-opnamen uit de jaren 1993-1999 worden door HandieMan geremixed en op CD gezet, en zo ontstaat de live-CD "Get 'm down!" in 2000. Met optredens door heel Europa wordt Seven Eleven een van de belangrijkste Nederlandse funkbands. Anno 2002 is de bezetting:

JEWL: zang
.. pseudo van Juliette Brans
ARE MC: rap
.. pseudo van Coen Grooten
DICE: gitaar
.. pseudo van marcel kaatee
BROTHER JAY: toetsen
.. pseudo van jacco dennebos
DODGE: bas
.. pseudo van Bart Verhoeven
CAPTAIN HURK: drums
.. pseudo van hans van den hurk

MIGUEL BOELENS: alt sax METE ERKER: tenor sax HIDDO BORN: trombone