hans kosterman 
     braak-zanger  ||  ned  ||   meest aktief van 1974 - 1985
biografische gegevens van hans kosterman
Hans Kosterman is een Nederlandse zanger/gitarist die we in 1974 in de Utrechtse groep Mailbag tegenkomen. In dat jaar verschijnt van die band de single "Searching" waarop we Hans horen samenspelen met zangeres Jeanne van Berkel, gitarist Dolf Koch, gitarist Han Bavink en drummer Rein Winkel. Als zangeres Jeanne na de single de groep verlaat, treden de overige musici nog enige tijd op als begeleiders van Cherry van Gelder-Smith. In 1975 is de samenwerking echter wel voorbij.

Vervolgens vinden we Hans Kosterman (samen met Dolf Koch) in een band die Lenny Kuhr begeleidt. Deze groep zal zich vanaf 1978 Braak gaan noemen, een van de succesvollere Nederlandstalige popgroepen. Van Braak verschijnt in 1980 het album "Suite voor een hypochonder" waarop Hans samenwerkt met zangeres Cherry Wijdenbosch , gitarist Theo Mackaay, gitarist Dolf Koch, pianist Simon Been, bassist Rene Brom en drummer Peter Swinkels.

Ondanks een aantal personeelswisselingen blijft Hans tot het einde van de groep bij Braak. Vanaf 1981 speelt hij er met drummer Bart Houwink en met achtereenvolgens de bassisten Michiel Koperdraat en Jan van de Berg. Vanaf 1984 vinden we Harto Soemodihardjo als toetsenist.