harry sibum 
     les boutons-gitarist  ||  ned  ||   meest aktief van 1968 - 1979
biografische gegevens van debbie
Debbie (1954) is een Nederlandse zangeres uit Haarlem. Haar ware naam luidt Ria Hartman-Schildmeyer. Haar moeder was een bekende danseres uit de Snip en Snap-revue.

Debbie wordt rond 1967 op een talentenjacht ontdekt door Gert Timmerman. Uit deze tijd stamt het singletje "Ding dong bama lana sing song teeny weeny flower power rock".

In 1970 wordt Debbie Schildmeyer zangeres bij de Haarlemse popgroep Ghizlane. Uit dit jaar stammen enige singles waarop Debbie te horen is.

In 1972 gaat Debbie opnieuw solo. De lp "Everybody join hands" doet het goed in diverse Europese landen. De plaat is in Engeland opgenomen en de gehele begeleiding bestaat uit Engelse musici.

In Nederland laat Debbie zich vaak begeleiden door de groep Soft Pillow. In 1974 omringt ze zich met een vaste kern musici: gitarist Frans Bremmer, bassist Peter van Dijk en drummer Chris van Dijk.

In 1975 doet Debbie mee aan de nationale voorronde van het Eurovisie Songfestival. Ze wint echter niet en wordt niet uitgezonden.

Debbie werkt in 1976 veelvuldig samen met gitarist Harry Sibum en met drummer Willem Voorhaar.

In 1977 ontmoet ze Dries Holten, die een aantal nummers voor haar schrijft (o.a. "Angelino"), die mede door de disco-arrangementen van Jacques Zwart redelijk succesvol zijn.

Debbie werkte in het begin van de jaren tachtig samen met Oscar Harris als het duo Oscar & Debbie.

In 1988 vormt Debbie een duo met Dries Holten onder de naam Debbie & Andres. Dries had eerder al een aantal succesvolle songs voor Debbie geschreven. De samenwerking als duo duurt echter maar een jaar.