fons van der wielen 
     seducer-drummer  ||  ned
biografische gegevens van seducer
Seducer is een Amsterdamse hardrock-groep die begin jaren tachtig wordt opgericht. In 1983 verschijnt het album "Seducer". In deze tijd kent de muziek van Seducer nog veel bluesinvloeden. De groep bestaat dan uit:

FRANS PHILIPPUS: gitaar, zang
JERRY LOPIES: gitaar, zang
EPPIE MUNTING: bas, zang
RENE VAN LEERSUM: drums
Enige tijd later heeft Seducer als voorprogramma met Vandenberg nog een tour door Nederland gedaan. Nieuwe gezichten in de band zijn dan toetsenist Bart Brugman en drummer Peter van der wouden. In het tweede deel van deze tour kwam oud-gitarist Jerry Lopies de groep nog versterken.

Als gitarist werd hierna Erik Karreman aangetrokken die in zijn kielzog Thijs Hamelaers meenam. Seducer stond inmiddels bekend als de meest drummers-verslindende band van Nederland, doch trok met het aannemen van Jan Koster de meest band-verslindende drummer van Nederland aan, ondanks lovende kritieken over optredens en de bijdrage op de elpee 'Dutch Steel' uit 1984 en een internationale platendeal met Roadrunner blaast Koster de band op en vertrekt met Karreman naar Highway Chile. Jan Koster komt daarna zelfs nog bij Sleeze Beez terecht.

Philippus en Munting doen nog een poging om Seducer nieuw leven in te blazen met Ed Los (later naar Angus) op zang, Ed Sprey op gitaar en Fons van der Wielen op drums, maar verder dan een desastreus voorprogramma van Slayer komt de band niet.

Van der Wielen en Munting vormen in 1988 samen met Karreman de boogieband Real Men Don't Dsance die met enige tussenpozen actief is tot 1999 en vooral lokale bekendheid geniet.

Philippus, Munting, Lopies en Van der Wielen proberen in 2002 een reunie van Seducer van de grond te krijgen.