oprah winfrey 
     tv-presentatrice  ||  usa  ||   meest aktief van 1985 - 1992
biografische gegevens van esmee denters
Esmee Denters is een Nederlandse zangeres die in 1988 in Arnhem werd geboren. Na de havo in Arnhem en het Rhedens Lyceum te Rozendaal gaat ze de HBO-opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening volgen. Intussen werkt Esmée aan een zangcarriere door in 2006 zelfgemaakte filmpjes op YouTube te plaatsen.

De filmpjes van Esmée worden druk bezocht en diverse platenmaatschappijen melden zich in 2007 voor een contract. Esmée kiest voor Tennman Records, het label van Justin Timberlake. Ze geeft haar HBO-opleiding op en vertrekt naar de Verenigde Staten voor het opnemen van nieuw materiaal. Daar is ze in november 2007 te gast in The Oprah Winfrey Show.

Op 6 april 2009 verschijnt "Outta Here", de eerste single van Denters' debuutalbum. Het nummer werd geproduceerd door Polow da Don & Justin Timberlake. Het debuutalbum zelf verschijnt een maand later. Zowel single als album bereiken topposities in de diverse hitlijsten.

De carriere van Esmée is daarmee goed van de grond gekomen. Optredens over de gehele wereld zijn het gevolg. Esmee wwerkte samen met producer Billy Mann, Justin Timberlake, Natasha Bedingfield, de Britse rapper Chipmunk en de van de Duitse band Stanfour.