d.c. lewis   (1947-2000) 
     pseudo van ruud eggenhuizen  ||  ned  ||   meest aktief van 1969 - 1977
biografische gegevens van d.c. lewis
D.C. Lewis is een pseudoniem van Ruud Eggenhuyzen (1947-2000), een Nederlandse zanger die vooral bekendheid verwierf met het liedje "Mijn gebed" uit 1970. Het liedje werd in diverse talen vertaald en klom hoog in de hitlijsten.

Ruud Eggenhuyzen werd in 1947 in Arnhem geboren. In 1967 trad hij als bassist toe tot Sound Magics, een beatgroep uit Doesburg. Hij speelde er met R. Waegeningh, P. Deken en Frederik Klomp. Lang zal Ruud er niet blijven want nog hetzelfde jaar treedt hij, opnieuw als bassist, toe tot de Kroners, de begeleidingsgroep van Tony Ronald.

Behalve met Tony Ronald, speelde Ruud Eggenhuyzen in deze band samen met zanger/gitarist Frank Gort en drummer Flip Hagen.

In 1969 begint Ruud aan een solocarriere als D.C. Lewis, wat als snel resulteert in de hit "Mijn gebed". De single staat in 1970 wekenlang in de top-40. In hetzelfde jaar doet D.C. Lewis met het liedje "Linda" mee aan de voorronden voor het Eurovisie Songfestival. Hij wordt echter niet uitgezonden.

In de hitparade kent D.C. Lewis nog wat kleine succesjes. Een single samen met Bonnie St. Claire onder de naam Alias Bonny and Lewis leidt niet tot succes. D.C. Lewis zingt dan nog enige tijd in de band van Jose Marcello.

In de jaren tachtig blijkt dat Ruud Eggenhuyzen de spierziekte fibromyalgie heeft. In 2000 overlijdt hij aan een hartstilstand. Ruud werd 53 jaar oud.