dick schulte nordholt   (1953-2006) 
     raggende manne-bassist  ||  ned  ||   meest aktief van 1980 - 1998
biografische gegevens van dick schulte nordholt
Dick Schulte Nordholt (1953-2006) was een Nederlandse popbassist. Hij werd in 1953 in Breda geboren en overleed 52 jaar later in een Frans ziekenhuis aan levercirrose.

In 1980 is Dick Schulte Nordholt bassist bij de popgroep Transister. Samen met toetsenist Robert-Jan Stips, violiste Huba de Graaff, en drummer Henk Wijtman is hij te horen op het album "Zigzag".

Beginjaren tachtig maakt Dick deel uit van de Haagse popgroep Gruppo Sportivo. In 1982 treffen we hem daar in de band die het album "Design Moderne" uitbrengt, in gezelschap van zanger, gitarist Hans Vandenburg, toetsenist Peter Calicher en drummer Max Mollinger. Op het dameszangduo De Grupettes maken deel uit van de groep.

In 1985 speelt Dick Schulte Nordholt bas bij de popgroep Time Bandits, waar hij aanwezig is op het album "Fiction", samen met zanger/gitarist Alides Hidding, toetsenist Ake Danielson en drummer Kim Haworth.

Eind jaren tachtig speelt Dick vaak als gastbassist op een aantal albums mee, oa. van Ferdinand Bakker, Jan ten Hoopen en de groep Red Cinder.

In de jaren 1994 - 1998 is hij als bassist te horen op de albums "Zaad", "Rooie pap" en "Omschudden" van de Raggende Manne. In deze jaren werkte hij samen met zanger Bob Fosko, de gitaristen Theo Slagter, Arnold Smits en Ro Krom en met de drummers Palli Gudmundsson en Marcel Schmidt.

Dick was getrouwd met de tekenares Sylvia Weve.