don mercedes (1943) 
     nederlandstalige zanger  ||  ned  ||   meest aktief van 1963 - 1976

  biografie
  singles
  songs
  scan bio's
biografische gegevens van don mercedes
Don Mercedes (1943) is een Nederlandse zanger uit de 60'er en 70'er jaren. In werkelijkheid hebben we te maken met de Utrechtenaar Rob van Bommelen.

In 1963 debuteert Don Mercedes met de single "This little girl". Aanvankelijk zong hij engelstalig, maar later verschenen er ook nederlandstalige nummers in zijn repertoire. Bekendste hiervan is misschien wel "Papa's kleine meid".

Don formeerde zijn eigen vijfmansorkest 'The Improvers'. Als Robert Scott trad hij met deze band regelmatig op in clubs in Nederland en Duitsland.

Don Mercedes maakte gebruik van vaste beleidingsgroepen. Aanvankelijk waren dat dus The Improvers (1964), maar later ook Driftin' Five en His Benz (in 1965/66). Met die laatste formatie werd Don Mercedes dus begeleid door gitarist Charlie Kunz, toetsenist Ger Veldhuijsen en drummer Pierre van der Linden .

Eind jaren 60, begin 70 trekt Don meer tijd uit voor het runnen van een eigen discotheek, het zingen raakt enigszins op de achtergrond. Maar in 1973 verschijnt hij met zijn versie van 'Rocky' weer in de hoogste regionen van de Nederlandse en Belgische hitlijsten.