pierre kartner (1935) 
     echte naam van vader abraham  ||  ned  ||   meest aktief van 1966 - 2000
biografische gegevens van addy kleijngeld
Addy Kleijngeld (1922-1977) was een accordeonist en orkestleider uit Helmond. Reeds op 6-jarige leeftijd ontvangt hij zijn eerste accordeon en ook optredens volgen meteen: in café Limburgia, het café van zijn vader. Reeds zeer jong is Addy ook op de radio te beluisteren.

Vanaf 1949 volgt Addy accordeonlessen bij Frans van Capelle, muzikaal leider van het orkest 'Les Gars de Paris'. Addy speelt vaak mee, maar ook in andere (Helmondse) orkesten is hij in de jaren veertig te vinden: in 'The Swing Devils' en in 'De Nieuwe Bolero's'.

Addy Kleijngeld is in 1942 getrouwd met Annie de Bie, een vrouw met wie hij zijn leven lang lief en leed zal blijven delen. Zo worden ze in 1951 getroffen door een alles verwoesteende woningbrand.

Eddy blijft erg aktief in Helmond. Hij richt er de akkordeonvereniging Helmond AK op, maar hij breekt ook landelijk door als hij in 1952 Nederlands kampioen accordeonspelen wordt. Ook voor de omroepen is hij nog steeds aktief, onder andere als leider van 'Casse Musette', het omroeporkest van de N.C.R.V. Eigenlijk ging er eind jaren vijftig geen week voorbij zonder dat Addy wel ergens op de radio te horen was. Hij was zeer gewaardeerd in Hilversum en begeleidde artiesten als Mieke Telkamp, Annie Palmen, Jules de Corte en Conny Stuart. Hier een opsomming van de orkesten waarbij Addy eind jaren vijftig betrokken was:

Accordeola o.l.v. Jan Gorissen
Klavirtuozen o.l.v. Jo Budie
Napolitaans Orkest o.l.v. Jetty Cantor
Het Rendez-Vous Orkest o.l.v. Marcel Thielemans
Les Gars de Paris o.l.v. Frans van Capelle
Frivoletta o.l.v. Johnny Ombach
Cascade Orkest o.l.v. Johnny Ombach
Marimba Tipica Orkest o.l.v. Willy Langestraat
Casse Musette o.l.v. Ru van Veen (later Addy zelf)
In 1957 richt Addy het trio De Vrolijke Mijnwerkers op. Hierin treffen we naast Addy accordeonist Tonnie Melis en drummer Frans de Groot.

In 1961 wordt Addy producer bij platenmaatschappij CNR. Hij is betrokken bij de totstandkoming van tal van platen. Uitspringers daarbij zijn Gert Timmerman (met "Ik heb eerbied voor jouw grijze haren"), de Engelse beatgroep The Scorpions (met o.a. "Hello Josephine"), Sylvia Gentil en The Headlines, een trio met daarin een piepjonge Pierre Kartner. In 1965 vinden we Addy als aanvoerder van de feestband Ome Daan en de Doorzakkers. Addy's grootste prestatie als programmaleider bij CNR is ongetwijfeld de ontdekking van Heintje in 1966. Maar daarnaast produceerde hij tientallen andere artiesten. Vaak was hij dan ook nog orkestleider of arrangeur.

In de jaren zeventig gaat het slechter met Addy's gezondheid. Mede door het harde werken krijgt hij hartproblemen. In 1977 overlijdt Addy aan een hartstilstand in de trein, op weg naar zijn geliefde vakantiebestemming in Zuid-Duitsland. Addy is dan 54 jaar oud.