raggende manne   (1986-1999) 
     popgroep uit amsterdam  ||  ned  ||   meest aktief van 1988 - 1999
biografische gegevens van raggende manne
Raggende Manne is een Amsterdamse popgroep die eind jaren tachtig ontstaat. De groep staat onder leiding van Bob Fosko (=Geert Timmers) en experimenteert en improviseert er lustig op los. Een behoorlijke scheldkanonade gaat men ook niet uit de weg.

Ook Theo Slagter (=Thijs de Melker) maakt deel uit van de groep. Samen met Bob Fosko had hij in de jaren 1983-1984 deel uitgemaakt van De Steile Wand.

Op het debuutalbum "5 Sessies" uit 1988 horen we naast zanger Bob Fosko en gitarist Theo Slagter ook de bassisten Michael Peet, George Oostdijk en Wally Langdon. verder speelt drummer Anthony Delmonte Lyon mee.

Twee jaar later treffen we Louis ter Burg als bassist en Palli Gudmundsson als drummer. Deze bezetting blijft gedurende de jaren 1990-1992 intact.

Samen met Bob Fosko is Theo Slagter in 1992 ook betrokken bij het Blunt Axe-project.

Vanaf 1994 is Dick Schulte Nordholt de vaste drummer van de Raggende Manne. Een jaar later verschijnen in de personen van Arnold Smits en Ro Krom twee nieuwe gitaristen.

De laatste personeelswissel vindt in 1998 plaats. Drummer Palli Gudmundsson heeft de groep verlaten en is vervangen door Marcel Schmidt.

In 1999 besluit de Raggende Manne uit elkaar te gaan. Bob Fosko is dan al een bekende tv-persoonlijkheid door zijn plaats in het panel van het programma 'TopPop Yeah!'. In 2000 vinden we Bob Fosko terug in de gelegenheidsformatie De Gorelev.