covenant (1991) 
     rockgroep uit amsterdam  ||  ned  ||   meest aktief van 1991 - 1998
biografische gegevens van covenant
THE COVENANT is een Amsterdamse rockgroep. De groep bestaat al vanaf 1988 en maakt in 1991 haar eerste CD. In die beginjaren staat de groep regelmatig in de Amsterdamse Melkweg of in Paradiso. De muziek ligt vaak in het verlengde van The Cult.

In 1991 verschijnt de eerste CD van de groep met daarop 5 nummers. Het album wordt in de pers goed ontvangen. The Covenant bestaat op dat moment uit:

FRANK VAN DER REEP: zang
JURGEN HOOGENDOORN: gitaar
PETER STAP: bas
FERRY EDEN: drums
In de volgende jaren bouwt de groep zich een naam op. Dat gebeurt door het maken van goede albums en door het veelvuldig optreden in voorprogramma's van overbekende bands als The Tragically Hip en Pearl Jam.

De groep kent een constante samenstelling en ook de samenwerking met OTTO JANSZEN, een geluidman die al vanaf 1990 met de band samenwerkt, blijkt van grote waarde.

In 1996 is de groep al aan haar 4e CD toe. De vele optredens hebben drummer FERRY EDEN echter dusdanig vermoeid dat hij eind 1996 besluit de band te verlaten.

In CHRIS HEEMSKERK vindt de groep een nieuwe drummer. Met hem worden de opnamen gemaakt de resulteren in de Live-CD die in 1998 op de markt verschijnt.