gorefest   (1989-1998) 
     death metal-band uit goes  ||  ned  ||   meest aktief van 1989 - 1998
biografische gegevens van gorefest
Gorefest is een Nederlandse deathmetal groep uit Goes die in 1989 werd opgericht door Jan-Chris de Koeijer en Frank Harthoorn. De groep bestaat in deze beginperiode uit:

JAN-CHRIS DE KOEIJER: zang, bas
ALEX VAN SCHAIK: slaggitaar, sologitaar
FRANK HARTHOORN: slaggitaar, sologitaar
MARC HOOGENDOORN: drums
In december 1989 wordt een eerste demo uitgebracht die in de weken daaraan voorafgaand op een zolderkamertje in Goes was opgenomen. De demo bevat vier nummer die we later op de debuutCD "Mindloss" zullen terugvinden.

In september 1990 wordt opnieuw een demo met vier nummers gemaakt en ook deze nummers komen later op "Mindloss" te staan.

Eind 1990 verlaat Alex van Schaik de groep omdat hij de optredens niet meer kan combineren met zijn baan. Alex wordt opgevolgd door Boudewijn Bonebakker.

Ongeveer driekwart jaar later verlaat ook Marc Hoogendoorn de groep. De nieuwe drummer van de band heet Ed Warby, zodat de bezetting ten tijde van de tweede CD "False" (1992) er als volgt uitziet:

JAN-CHRIS DE KOEIJER: zang
BOUDEWIJN BONEBAKKER: gitaar
FRANK HARTHOORN: gitaar
ED WARBY: drums
Gorefest wordt vaak vergeleken met die andere Nederlandse deathmetal-groep: The Gathering. Ook bij Gorefest verdwijnen de deathmetal-roots steeds meer naar de achtergrond.

Gorefest verkoopt in de loop der jaren vele 10.000den albums en doet het zowel als hoofdact als als supporting act erg goed op de Nederlandse en Duitse podia.

Eind 1998 besluit de groep het echter voor gezien te houden.