greenfield & cook   (1970-1974) 
     popduo uit den haag  ||  ned  ||   meest aktief van 1970 - 1974
biografische gegevens van greenfield & cook
Greenfield & Cook is een popduo uit Den Haag dat aktief was van 1970 tot 1974. De groep bestond uit:

RINK GREENFIELD
.. = rink groeneveld
PETER COOK
.. = peter kok
Ten tijde van het ontstaan van Greenfield & Cook speelden Rink en Peter al enige jaren samen. Aanvankelijk in de Haagse groep Hurricanes, vervolgens als het duo Popshop.

In 1970 verschijnt de debuutsingle "The end". Produktioneel wordt de groep door Jaap Eggermont bijgestaan. In de jaren die volgen verschijnen een aantal goed in het gehoor liggende singles, die ook nog eens door de heren zelf worden geschreven. "Only lies" brengt het tot een vierde plaats in de top 40.

Greenfield & Cook treedt op in "Een van de acht", krijgt van Radio Luxemburg een prijs voor de beste jaarproduktie en in 1973 mag men de Zilveren harp van Conamus ontvangen.

In 1974 ging het duo uit elkaar, beiden maakten nog soloplaten.

Peter Kok gebruikte daarvoor het pseudoniem Peter Cook. Hij was een poos de manager van Euson. In 1977 deed Peter Kok nog mee met de Nederlandse finale van het Songfestival, waarbij Heddy Lester als winnares uit de bus kwam.

Ook Rink gebruikt een pseudoniem: als Rink Greenfield maakt hij in 1975 een single. Verder produceert hij de single "Magic Mary" van de groep Holland.