lemming  (1973) 
     hardrockgroep  ||  ned  ||   meest aktief van 1973 - 1977
biografische gegevens van lemming
Lemming is een Nederlandse hardrock-groep die in 1973 ontstaat. De groep (en voortzetting van de band Life Color) is afkomstig uit Rockanje en bestaat uit:

WALLY SLOT: zang
HANS VOS: zang, gitaar, piano
HARRY BRUINTJES: gitaar
TINNY DURRELL: bas
TONY GLOUDIE: drums
.. ex-christie lane
Optredens van de band gaan gepaard met een spectaculaire liveshow met vuur, rook en een naaktdanseres in de figuur van Rebecca Da Costa.

In 1974 wordt Hans Vos vervangen door gitarist Martin van Wijk (ex-shocking blue). Het is de eerste van een grote hoeveelheid veranderingen in de bezetting.

Lemming geniet tot 1976 enige nationale bekendheid door haar singles. Daarna brokkelt het af, hoewel de show redelijk bezocht blijven.

Tot de groep hebben ook behoord: Rene Till (bas), Dennis Lammers (bas), Ton van Driel (keyboards), Arjan Boogerds (gitaar), Marchell Remeeus (bas).

Een aantal van de musici die in Lemming gespeeld hebben richten bij vertrek een nieuwe band op die eveneens succesvol blijkt te zijn: In 1977 behoort Harry Bruintjes tot de oprichters van de groep Picture. Wally Slot brengt in 1976 een single uit onder de naam Wally McKey. Arjan Boogerds en Marchell Remeeus zijn erbij als Helloise in 1982 wordt opgericht.