ace frehley 
     kiss-gitarist  ||  usa  ||   meest aktief van 1974 - 2009
biografische gegevens van kiss
Kiss is een Amerikaanse hardrock-groep die in 1972 door Stanley en Simmons wordt opgericht. Via advertenties komt men aan Frehley en Criss:

PAUL STANLEY: zang, gitaar
ACE FREHLEY: gitaar
GENE SIMMONS: bas
PETER CRISS: drums
De groep kenmerkt zich door keiharde rock, geschilderde gezichten, rollende tongen en het veelvuldig gebruik van rookbommen op het toneel.

Tot 1980 volgen de platen elkaar in een regelmatig tempo op. In 1978 hebben alle leden van de band een solo-lp gemaakt en dan blijkt al dat de muzikale smaken uiteen lopen.

In 1981 vertrekt Criss. De nieuwe drummer heet Eric Carr. Om zich te bezinnen maakt de groep een erg rustige plaat "The Elder", geproduceerd door Bob Ezrin. De rustige lijn wordt echter niet voortgezet.

In 1983 stapt Ace Frehley op. Vanaf nu verdwijnen de geschilderde gezichten van de groep en de nieuwe leadgitaristen volgen elkaar snel op: Vinnie Vincent (= Vincent Cusano) Mark St. John (die aan een ziekte blijkt te lijden waardoor zijn handen en voeten op zwellen) Bruce Kulick

Ace Frehley start een solo-carriere en bassist Gene Simmons is succesvol als filmacteur. Drummer Eric Carr overlijdt in 1991