bugs 
     punk/reggae-band  ||  ned  ||   meest aktief van 1981 - 1982

  biografie
  singles
  songs
biografische gegevens van bugs
BUGS heette origineel The Bugs en was een Amsterdamse punkband, opgericht in 1976 door Peter Sinnige, Ronald Tang en Simone Mansveld. Drummer was toen Erik (ook van The Filth) en als gitarist fungeerde ene Alex G.

The Bugs deden indertijd tientallen optredens, vooral in Amsterdam en Noord-Holland. In 1979 verlieten Alex en Erik de band en kwamen Carlo Edel (toen van Infexion) en Rob Ottes erbij.

Optredens in oa. Paradiso volgden, vaak als voorprogramma van bands als U2, Undertones, Ruts, Comsat Angels, Altered Images en dergelijke.

In 1981 verscheen de 12" "Emotion" bij Torso, er was airplay op Hilversum III en de plaat was in enkele weken uitverkocht. Op "Emotion" zien we dat de muziek van Bugs zich van een harde punk ontwikkelt naar popmuziek. Bugs bestaat in deze tijd nog steeds uit:

PETER SINNIGE: gitaar/zang
CARLO EDEL: gitaar/zang
RONALD TANG: zang
SIMONE MANSVELD: bas
ROB OTTES: drums
Hierna ging Bugs vooral reggae spelen. Zangeres en synthesizerspeelster Marianne Schnitger maak in deze periode deel uit van de band. Zanger Ronald Tang verliet de band in 1982 voor een solocarriere.

Daarna heeft de band nog enkele jaren bestaan. Er volgden nog een cassettesingle "Public Demo's" in 1982 en een 45 toeren reggae-vinyl E.P. in eigen beheer op het Amstel-label: Amstel /Dreamer /Tomorrow Dub (1982).

In 1984 gingen Bugs op in E.S.P.