blof (1995) 
     popgroep uit middelburg  ||  ned  ||   meest aktief van 1995 - 2017
biografische gegevens van blof
De Zeeuwse groep Blof wordt in 1992 opgericht door:

PASKAL JAKOBSEN: zang, gitaar
PETER SLAGER: bas, zang
BAS KENNIS: toetsen, zang
HENK TJOONK: drums
.. (later vervangen door Chris Gotte)
Het debuutalbum van de groep "Naakt onder de hemel" wordt in 1994 in een leegstaande fabriek in Zierikzee opgenomen. De musici slapen daar ook en er kan zelfs gedouched worden. Het album wordt in februari 1995 in eigen beheer uitgebracht en levert de groep plaatselijke bekendheid op. Het nummer "Aan de kust" wordt door de Zeeuwen al snel geadopteerd tot 'onofficieƫl Zeeuws volkslied'.

Na het in ontvangst kunnen nemen van een aanmoedingsprijs van de provincie Zeeland, vertrekt de groep naar Frankrijk, waar in een verlaten landhuis wordt gewerkt aan het volgende album: "Helder". Drummer Henk Tjoonk is inmiddels vervangen door Chris Gotte.

Rond 1998 heeft is de groep met nummers als "Liefs uit Londen" en "Wat zou je doen" uitgegroeid tot een van de belangrijkste Nederlandse popgroepen. De groep kenmerkt zich door heldere songs, veelal handelend over de liefde, en een sterke live-reputatie.

In maart 2001 komt drummer Chris Gotte bij een motorongeluk om het leven. Geschokt last de groep een rustpauze van maanden in. In deze periode wordt Frank Boeijen-drummer Norman Bonink gekozen tot opvolger van Gotte.