ro & paradise funk   (1996-1998) 
     rock/funk-groep  ||  ned  ||   meest aktief van 1996 - 1998
biografische gegevens van ro & paradise funk
RO & PARADISE FUNK is een Nederlandse rock/funk-formatie rond de oprichter van Gotcha!: RO KROM, in die Gotcha!-tijd ook bekend als Robadope Ro.

Nadat Ro in 1994 bij Gotcha was vertrokken had hij enige tijd als DJ in Tokio gewerkt, waarna BOB FOSKO hem als gitarist bij de RAGGENDE MANNE vraagt.

In 1996 verschijnt het eerste album van Ro's nieuwe band: "Paradise Funk". Ro neemt daarop bijna alle werk voor zijn rekening, slechts geholpen door twee oude bekenden uit de Gothcha!-periode:

RO KROM: zang, gitaar
MARTIJN BOSMAN: drums
SANDER JANSSEN: co-producer
Het album kent nogal wat verschillende muziekstijlen, die elkaar snel afwisselen. De kenners zijn enthousiast, maar het album doet toch minder dan verwacht werd.

Als in 1998 het album "Baby" verschijnt is de groep uitgebreid met Nico Brandsen en Manuel Hugas, twee musici die als gast ook al op "Paradise Funk" meespeelden.

RO KROM: zang, gitaar
NICO BRANDSEN: toetsen
MANUEL HUGAS: bas
MARTIJN BOSMAN: drums
De critici zijn opnieuw erg enthousiast, maar de verkoopresultaten vallen tegen en Polygram zet een streep onder de samenwerking met de groep. Dat betekent tevens het einde van RO & PARADISE FUNK