ton scherpenzeel (1952) 
     kayak-toetsenist  ||  ned  ||   meest aktief van 1973 - 2013
biografische gegevens van ton scherpenzeel
Ton Scherpenzeel is een Nederlandse popmusicus die zijn carriere begint bij de formatie High Tide Formation (1969-1971).

In 1972 is hij betrokken is bij de oprichting van de symfonische rockgroep Kayak. Een groep die veel successen kent en Ton zal er meer dan 10 jaar deel van uitmaken, je kunt gerust stellen als de leider ervan.

Vanaf 1978 verschijnt er echter ook solo-werk van Ton: een aantal singles en het album "Carnival des animaux".

Kayak valt in begin 1982 uit elkaar. In datzelfde jaar nog maakt Ton Scherpenzeel een single met de twee dames die als Kayettes al deel hebben uitgemaakt van Kayak. Irene Linders (Ton's echtgenote) en Katherine Lapthorn zijn daar echter in 1982 vertrokken en de samenwerking met Scherpenzeel voltrekt zich onder de naam Plan

In 1983 richt Ton samen met Kayak-gitarist Johan Slager de groep EUROPE op. Deze groep brengt één album uit en valt vervolgens weer uit elkaar.

In 1984 verschijnt er opnieuw een solo-album van Ton Scherpenzeel: "Heart of the universe". Naast dit solo-werk begint TON aan een loopbaan als producer. Ook nog in 1984 treedt hij toe tot de Engelse sympoband Camel. Hij zal aanwezig zijn op twee albums van de groep.

In 1987 treedt Ton Scherpenzeel toe tot het opnieuw tot leven gebrachtte Earth & Fire.