suspicious noise (1997) 
     popgroep uit heerhugowaard  ||  ned  ||   meest aktief van 1997 - 1997
biografische gegevens van suspicious noise
SUSPICIOUS NOISE is rond 1995 ontstaan in de oefenruimte van jongerencentrum Kompleks in Heerhugowaard. De band bestaat uit acht personen met een opmerkelijk instrumentarium:

ABDEL KARIM ASSELMAN: drums
.. later vervangen door Peter-Arjen vd Slikke
EFRAIM VAN VEEN: bas/vocals
IVO WINNUBST: synthesizer
CHRISTIAAN KWINT: synthesizer
MATTHIJS BOON: djèmbe
GERBRAND DROS: djèmbe
EVELINE VISSCHEDIJK: didgeridoo
ELLEN DE JONG: didgeridoo
Naast synthesizers, drums en basgitaar hanteren de bandleden de djèmbe (een Afrikaanse trommel) en de didgeridoo (een Australische blaasinstrument).

Suspicious Noise laat zich qua stijl niet gemakkelijk omschrijven. De muziek is geïmproviseerd en heeft veel raakvlakken met de dancebeats die eind jaren negentig bekend worden. Een live-optreden is te vergelijken met een optreden van b.v. Junkie XL, met dit verschil dat Suspicious Noise geen gebruik maakt van samples.

De band heeft opgetreden in vrijwel alle poppodia in Noord-Holland (o.a. The Max en Paradiso). Ze bereikte een tweede plaats in de finale van Noordhollands Glorie 1997 en ook bij de Rob Acda award 1997 behoorde ze tot de finalisten.

Naast hun werkzaamheden voor Suspicious Noise zijn een aantal muzikanten betrokken bij andere bands: Zaphod (drum 'n bass), Organisation (synthesizer-punk) en Sirius Vibes (wereldmuziek).