bright side of life (1988) 
     folk/bluegrass-groep  ||  ned  ||   meest aktief van 1998 - 1998
biografische gegevens van bright side of life
BRIGHT SIDE OF LIFE is een Nederlandse folk- en bluegrassgroep die sinds 1988 actief met muziek bezig is.

PIM LEUTHOLFF: zang, banjo en gitaar
JOHN BEUMER: zang, contrabas en mondharmonica
MARIUS KLEIN: zang, bouzouki en gitaar
In 1988 begon BRIGHT SIDE OF LIFE met het spelen van bluegrass. Al snel gingen de muzikanten op zoek naar de oorsprong van deze muziek. Ze vonden deze in de Ierse traditie. (Bluegrass vloeide voort uit de muziek van naar Amerika geƫmigreerde Ieren).

Bright Side of Life heeft in de loop der jaren een eigen stijl ontwikkeld: een mix van bluegrass en Ierse muziek. Deze stijl wordt door veel folkliefhebbers gewaardeerd door de bijzondere drie- en vierstemmige samenzang die wordt begeleid door een ongebruikelijke combinatie van Ierse- en bluegrassinstrumenten.

Bright Side of Life trad in de jaren negentig op tijdens bluegrassfestivals als het Big Bear festival, het Strictly Countryfestival, The European World of Bluegrass en daarnaast op diverse internationale folkfestivals.

In 1998 brengt de groep ter gelegenheid van haar 10-jarig bestaan de CD "Blue dew on Irish grass" uit. Hierop is violiste WENDY VAN ZOMEREN als gastartieste te horen.

Na het uitbrengen van "Blue dew on Irish grass" wordt Wendy definitief in de groep opgenomen en verandert de naam in BLUE DEW.