xandra   (1978-1979) 
     gelegenheidsformatie  ||  ned  ||   meest aktief van 1979 - 1979
biografische gegevens van paul vink
Paul Vink is een Nederlandse poptoetsenist die in 1969 bij de Rotterdamse Swinging Soul Machine speelde, een groep die met "Spooky's day off" de eerste plaats van de nationale hitlijsten wist te bereiken.. Naast Paul Vink bestond de band uit zanger Spooky (=Iwan Groeneveld), saxofonist Wim Warby, gitarist Mac Sell, bassist Jan Warby en drummer Jan Bliek.

De Swinging Soul Machine verandert in 1970 door het verdwijnen van Spooky in Machine. De ander bandleden zetten de band als rockgroep voort en er is zelfs nog uitbreiding in de personen van zanger John Caljouw, trompettist Francois Content en saxofonist Maarten Beckers. Machine zal tot 1974 blijven bestaan. Paul Vink zal het echter niet zolang volhouden. Hij maakt in deze periode deel uit van een flink aantal bands:

Beginjaren zeventig vinden we hem bij Twelve O'Clock, een band die verder bestaat uit zanger Hans Willemse, gitarist Aad van de Kreeft, gitarist Joop van Nimwegen, bassist Andre Reijnen en drummer Ilja Gort.

Na Twelve O'Clock vinden we Paul Vink bij Lynx. Ook hier blijft hij maar kort, want in 1974 treedt Paul tot Finch toe, de opvolger van de legendarische Q65. Paul had overigens zelf nooit in Q65 gespeeld. In Finch, dat zich specialiseert in instrumentale symfonische rock, werkt hij samen met opnieuw gitarist Joop van Nimwegen, bassist Peter Vink en drummer Beer Klaasse.

In het midden van de jaren zeventig maakt Paul Vink deel uit van de Jumble Band, de begeleidingsgroep van zanger Tony Martin uit Geertruidenberg.

In 1976 vinden we Paul Vink bij Limousine, een popgroep opnieuw uit Rotterdam. Ditmaal wordt de zang verzorgd door Okkie Huysdens, die tevens de bas hanteert. Gitarist is Mac Sell, een musicus die Paul nog uit zijn Swinging Soul Machine-periode kent, en als drummer treffen we Ton op 't Hof.

Zowel Paul, Okkie, Mac als drummer Ton vinden we in 1979 terug bij Xandra, een gelegenheidsformatie rond Sandra Reemer, die verder is uitgebreid met gitarist Ferdi Lancee.

In ditzelfde jaar wordt rond George Dijkhuis de Haagse groep Geo opgericht. Mac Sell speelt hier gitaar, Paul Vink zorgt voor de toetsen en Ton op 't Hof vinden we achter de drums. Nieuw gezicht is bassist Jan Hollestelle.