xandra   (1978-1979) 
     gelegenheidsformatie  ||  ned  ||   meest aktief van 1979 - 1979
biografische gegevens van sandra reemer
Sandra Reemer is een Nederlandse zangeres die in Bandoeng (Indonesie) wordt geboren. Op 8-jarige leeftijd komt ze met haar ouders naar Nederland.

In Nederland volgt ze de HBS en maakt samen met haar broer Frank Reemer muziek. Op 12-jarige leeftijd resulteert dit al in een eerste singletje: "Al di la". Sandra blijkt een echt tienersterretje.

In 1968 is Sandra met het liedje "Since you have gone" te bewonderen op het Songfestival van Knokke.

Ook in 1968 breekt Sandra door met Sandra & Andres, een popgroep waarin ze een samenwerking aangaat met Andres. Ook Andres, wiens ware naam Dries Holten luidt, was uit Indonesie afkomstig. Samen zorgen ze (met de hulp van oa. Hans van Hemert) voor een groot aantal hitsuccessen. Sandra & Andres gaan in 1972 naar het Eurovisie Songfestival in Edinburgh waar ze een 4e plaats behalen.

Nadat de samenwerking met Andres in 1975 beƫindigd wordt, hervat Sandra haar solo-carriere. In 1976 wint ze de Nederlandse voorronden voor het Eurovisie Songfestival. Het lied "The party's over" zal uiteindelijke de 9e plaats in de eindstand bereiken.

In 1979 wordt Sandra nogmaals naar het Eurovisie Songfestival afgevaardigd. Ditmaal als leadzangeres van de naar haar genoemde groep gelegenheidsformatie Xandra. Het liedje "Colorado" blijft steken op de 12e plaats.